Politika - Hogyan oldjuk meg a menekült "kvóta" problémát?

2016.03.09. 17:55 :: Dörnyei József

Majdnem egy éve  írtam meg azt a cikket, amiben benne van a mai megoldása a "menekült" áradatnak. Lásd cikk. A megoldás gyakorlatilag egészen pontosan az, amit írtam.

Most azt írom le, hogy mit kellene kezdeni a valódi menekültekkel.

A valódi menekülteket nem lehet/szabad visszaküldeni oda, ahonnan elmenekültek.

De nem szabad ellenőrizetlenül beengedni az EU-ba sem.

Nagyon sok közöttük a veszélyes elem, aki lehet terrorista, bűnöző vagy egyszerűen beilleszkedni képtelen ember, aki megy a lecsóba, ha beengedjük.

A megoldás újra igen egyszerű.

A valódi menekültek bekerülnek egy menekült táborba és ott eldöntik, hogy mit szeretnének kezdeni magukkal. Kivárhatják a háború végét és hazamehetnek, de jelentkezhetnek egy (vagy több) szimpatikus EU államba ideiglenes munka és tartózkodási engedélyért is. Beszállhat más állam is pl. US.

Ha maradni akarnak, akkor nincsen további teendő, minden háborúnak vége lesz egyszer és amikor ez eljön, akkor hazamehetnek a menekültek.

Aki jelentkezni akar, az beadja a jelentkezési kérelmét a táborból a kívánt ország(ok) hivatalnokának. Ekkor a kérelmet kivizsgálják és elbírálják.

Ha az adott személy megfelelő és az adott országnak szüksége van rá, akkor megkapja az engedélyt és ennek birtokában beutazhat a célországba. Ott munkát keres, kap átmeneti támogatást, de úgy általában elvan egyedül is.

Ez a "normális" elintézési módja a dolognak.

Így minden ország szuverenítása megmarad. Minden ország azt a menekültet fogadja be, akit akar és annyit, amennyit akar.

Magyarországon ma is élnek bevándorlók és szvsz. kevesebb gond van velük, mint az őslakosokkal. Magyarországnak is szüksége van szakemberekre, nekem semmi problémám nem lenne azzal, ha néhány ezer EÜ dolgozót beengednénk.

IS terroristára, írástudatlan tevehajcsárra azonban nincsen szükségünk. Ezek mehetnek Németországba vagy maradhatnak a táborban...

komment

Címkék: Politika Világpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr78458342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.03.11. 05:50:35

Nem megalapozott és persze forrásokkal sem alátámasztott hazug állítása a posternek az, hogy a befogadó többség -arányaiban- többet vétene a törvény ellen.
Pont fordítva.
A cigány és zsidó bevándorlók követték és követik el, számarányukhoz képest, a legtöbb bűncselekményt amióta ideette őket a fene.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2016.03.11. 15:34:46

@Éhes ló:
Láttam statisztikákat a US-ben a H1B vízummal rendelkezők bűnözési statisztikáiról.

Gyakorlatilag zéró.

Néhány gyorshajtás és még kevesebb közlekedési baleset.
Súlyos bűncselekmény évente kb. nulla.

Aki engedéllyel jön, az meghúzza magát, örül, hogy ott lehet, nem követ el semmit.

Éhes ló 2016.03.11. 21:39:55

@Dörnyei József: bocsi, de bemondára nem hiszem el, különsen nem Harlem és a többi fehérek által nem látogatható no-go körzetük, gettójuk kapcsán.

Ráadásul én a hazámról írtam, mert a magát terrortáborral és ezerkilóméteres fallal délról lezáró usa a saját határvédelmi gondját már megoldotta.
Mondjuk ebben legalább követhetnénk a példáját.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2016.03.13. 20:23:25

@Éhes ló:
A neten nem találtam meg, egy újságcikkben volt benne. Most a US el van öntve migráció ellenes cikkekkel, ezért elég reménytelen adatokat találni.

Mindenesetre a H1B vízum munkavállalásra jogosít és előírás a minimum éves $65K fizetés, az átlag az $80k, ami a US átlag majdnem háromszorosa.

Ezek az emberek nem a Harlemben élnek. A Harlemben az őslakosok élnek. :-)

Ha Magyarországon is előírnánk, hogy csak minimum havi 600K vagy afeletti fizetéssel kaphat munkavállalási vízumot bárki, akkor hozzánk is olyan vendégmunkások jönnének, akik nem követnek el bűncselekményt.

Éhes ló 2016.03.13. 20:55:16

@Dörnyei József: Az illegális bevándorlás az USA-ban is nagy gondokat okoz, nem csak a munkaerőpiacon, hanem a szervezett bűnözésben és a bandaharcokban is.
De a történet nem az USA-ról szól, mert ott a lakosság jó része képes és kész is az önvédelmere, amihez fegyverrel is rendelkezik (még).

Európa és a lefegyverzett, elpuhult, agymosott európai polgár azonban védtelen, mint azt a kölni erőszak, a rotherhami éveken át tartó tömeges erőszak, a svéd példák, a no-go zónák és a terrortámadások is ezt bizonyítják.
süti beállítások módosítása