Facebook link

Politika - A "menekült" áradat

2015.07.01. 16:39 :: Dörnyei József

Elözönlötték a "menekültek" az EU-t, most már Magyarországot is. Az EU szokás szerint nem képes kezelni a helyzetet. Magyarországon az OV kormány próbálkozik, valamint kihasználja a történetet egy kis népszerűség növelésre.

 A "menekültek" egy része valódi menekült, egy része pedig jobb életet szeretne magának - illegális bevándorló.

A valódi menekült az, akit a hazájában üldöznek. Ez ma gyakorlatilag csak Szíriában és Irakban fordul elő, de ott sem mindenkire érvényes. Aki a háborús övezetből érkezett, az szvsz. valódi menekült. Aki nem, az nem. Aki nem Szíriából vagy Irakból érkezett, az mind gazdasági illegális bevándorló.

Az EU nem képes kezelni a problémát.

Amit tenni kellene:

A kettő csoportot max. 1 hetes vizsgálat során el kell különíteni. Ha valaki okmányokkal tudja igazolni, hogy egy IS által elfoglalt Szíriai vagy Iraki város polgára, akkor meg kell adni neki a menekült státuszt. Ha nem, akkor illegális bevándorlóként kell kezelni.

A valódi menekülteket a konfliktus zóna közelében kell elhelyezni és ott tartani, amíg haza nem mehetnek. Ez a jelenlegi helyzetben Törökország. A táborokat az EU-nak kell finanszíroznia, nem várható el Törökországtól, hogy ezt megtegye.

Az illegális bevándorlókat vissza kell küldeni abba az országba, ahonnan jöttek. Méghozzá azonnal, ahogy elbírálták a kérelmüket. Tehát max 1 hetet lehetnek az EU-ban, utána már utaznak is hazafelé. Több ország alkalmazza ezt a stratégiát, pl. Ausztrália és a US is. A hazaküldést az EU-nak kell végrehajtania és a logisztikát biztosítania.

A nagyon gyors hazaküldés el fogja riasztani a többi illegális bevándorlásban gondolkodót.

Magyarországon az OV kormány maximálisan kihasználja a történetet. Hatalmas népszerűségre tesz szert vele.

Ehhez persze kell az is, hogy a liberális ellenzék a "menekültek" befogadása mellett kampányol. Senki sem akarja befogadni a "menekülteket" Magyarországon. Szvsz. nem lehet még mérni sem azoknak az arányát, akik befogadnák a "menekülteket", kevesebb, mint 1%.

A Jobbik megint a jobbik utat választotta és nem akarja befogadni a menekülteket. Ezzel nekik is nőni fog a támogatottságuk.

A liberális ellenzék pedig ezzel az egy üggyel megint leírja magát a választók szemében. Senki sem akar olyan kormányt, ami befogadná ezeket a "menekülteket".

komment · 1 trackback

Címkék: Politika Világpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr277588576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.07.02. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2015.07.01. 23:41:15

Magyarországon nincs bevándorlás, Magyarországon kivándorlás van amibe bele fogunk dögleni. Menekültekkel a magyarok nagy része nem találkozik így problémának se érzi azt. Itt legfeljebb arról lehet szó, hogy a megnövekedett átmenő forgalommal mit csináljunk. Igazából Orbán sem csinál semmit csak kampányol, tény, hogy Európában ez probléma lesz de valami összeurópai rendezés kéne. Erre most nem látok esélyt.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.07.02. 10:55:35

@Robur:
Nem ilyen egyszerű a helyzet. Az illegális bevándorlókat vissza lehet toloncolni Magyarországig, majd a nyakunkon maradnak.

A bevándorlókkal mi nem tudunk együtt élni. Hozzájuk képest a legvadabb lumpenszocialista cigány is egy kezes bárány. Szvsz. te még nem láttál ilyen embereket élőben. Nem illenek be az Európai kultúrába.

Robur 2015.07.02. 12:47:10

@Dörnyei József:
Szerintem sem illenek ide. Nem is ezt írtam. Ez valóban probléma már nyugaton is. De azt nem látom egyenlőre, hogy itt nagyobb probléma lenne. Persze ne is legyen. De ehhez valóban egységes európai fellépés kellene.

Asidotus 2015.07.03. 23:13:04

Ha visszatoloncolják a bevándorlókat Magyarországra, akkor mi lesz velük? Mi akadályozza meg őket, hogy ismét Nyugatra vándoroljanak, mint ahogy teszik azt hazánk fiai is?

Untermensch4 2015.07.05. 08:29:20

@Nűnű: Ha semmi nem akadályozza meg őket akkor alkalmazhatóvá válik a határellenőrzés reaktiválása és az osztrákok, németek újra felhúzhatják a határvonali ellenőrzést.

Untermensch4 2015.07.05. 08:37:59

@Robur: Ahhoz hogy itt ne nőjön jelentőssé a probléma, itt kell hatásos fellépés már a megelőzési fázisban. Sztem elég lenne ha első alkalommal amikor menekülttáborban lázadás van, 2006-os stílusban berongyolna a rendőrség+TEK, a CNN meg gondoskodik róla hogy a célcsoport értesüljön a tényről miszerint magyarországon a békétlenkedő menekültek/bevándorlók akár meg is halhatnak. Így sokaknak eleve ésszerűtlenné válik egy háborús zónából (vagy sima nyomorból)ide jönni. A legtutibb viszont ha az EU-ból visszatoloncoltak kapják a legnagyobb rosszindulatot, akkor még az is elérhető hogy ha nyugaton kérdezik visszatoloncolás előtt "Hol lépett be az EU területére?" akkor "Bárhol csak nem magyarországon." lesz a válasz.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.07.06. 09:33:13

@Nűnű:
Per pillanat visszamehetnek, de a szabályozás folyamatosan változik, valószínű, hogy táborokba fogják őket zárni és ez ott lesz, ahol beléptek az EU-ba, tehát Magyarországon.

Az EU per pillanat nem hajlandó finanszírozni sem a táborokat, tehát maradnak annak a nyakán, aki beengedte őket.

Lanchaster2 2015.07.06. 20:59:53

@Nűnű: Az, hogy akit kitoloncolnak egy országból, azt többnyire ki is tiltják. Persze egy elszánt bevándorló akár le is sz@rhatja az ilyen apróságokat. Csakhogy előbb utóbb minden bevándorló kapcsolatba kerül valamilyen adatokat, és ujjlenyomatot rögzítő, valamint fényképet készítő hatósággal. Ez többnyire ugyanúgy a menedékkérelmet átvevő bevándorlási hivatal minden országban, mint nálunk is. Hamis papírokat vehet, a külsejét megváltoztathatja, de az ujjlenyomata örökre vele, és az EURODAC rendszerében marad...:)

Lanchaster2 2015.07.06. 21:17:04

@Dörnyei József: Az Eu per pillanat kizárólag a táborok fenntartását, bővítését, és a migrációval foglalkozó adminisztratív munkaerő képzését, technikai hátterét, valamint a táborok személyzetének speciális felkészítését finanszírozza. Az összes többi, vagyis a napi létezés - kaja, tisztálkodószerek, gyógyszer, eü ellátás, utazás, stb - a mi zsebünkre megy. A koszovói kecskepásztorokon kívül, gyakorlatilag egy olyan bevándorló sincs, aki nálunk lépett volna be először az EU-ba, mivel a zömében afgán, líbiai, szíriai stb. csoportoknak, át kellett haladnia más uniós országokon, amíg ideértek. Ásotthalomnál naponta szednek össze több kiló ficnikre tépett görög nyelvű menedékkérelmi igazolást... És persze az sem kizárt, hogy a nagy zűrzavarban az olaszok, vagy a görögök "véletlenül" átengedtek regisztráció nélkül néhány tízezer "álproblémát", megelőzve a Dublin III. miatt várható visszáruzást. Akik nálunk, az osztrák határ közelsége miatt, alig várták, hogy nyilvántartásba kerüljenek, és megkapják a néhány hónapra szóló engedélyt arra, hogy szabadon bóklászhassanak az unió területén.

Untermensch4 2015.07.10. 07:38:58

@Lanchaster2: " Az Eu per pillanat kizárólag a táborok fenntartását, bővítését, és a migrációval foglalkozó adminisztratív munkaerő képzését, technikai hátterét, valamint a táborok személyzetének speciális felkészítését finanszírozza."
Akkor megfelelő rotációban, részmunkaidőben menekültőrként dolgozva a katonák és rendőrök képzési költségének egy részét ki lehetne bűvészkedni ezen a jogcímen. A táborok "bővítése" is kiaknázható lenne, egy-egy kilátó, játszótér, stadion... sőt, eleve a határon épített, hosszúkásra bővített menekült-tábor a határkerítés egy részét is kiválthataná.
süti beállítások módosítása