Facebook link

Politika - Lehet Politikai Párt nélkül eredményeket elérni?

2014.11.26. 22:32 :: Dörnyei József

A válasz sajnos nem. A FIDESZ Magyarországán a válasz - különösen nem.

A civil szervezetek, mozgalmak egyetlen dolgot tudnak elérni, az pedig az, hogy a kormány egyes intézkedéseket visszavon vagy megváltoztat, pl. részben visszavon.

Ez kevés. A kormány - kiemelten a FIDESZ - egyszerűen más áldozat után néz, egy védtelenebb áldozat után, akit könnyebb kibelezni, mint az elsőt.

Az internetadó egy tökéletes példa erre.

A kormány be akart szedni kb. 250 Mrd adót 2015-ben ebből. Nem tudni mire kell a pénz, nyilván az Orosz oligarcháknak még mindig szebb palotáik és yachtjaik vannak, mint a Magyar megfelelőiknek, ami nyilván tarthatatlan. A foci válogatott sem a világ legjobb csapata, nyilván ezen segít, ha felhúznak még pár stadiont.

Hát, az internetadó ellen felkelt a nép és most hiányzik 250 Mrd.

A kormány egyből lépett és lenyúlnak 200 Mrd-ot a magánnyugdíjpénztárakból.

Szerencsétlenek még megpróbálnak megfelelni a törvénynek valamint pertársaságot akarnak alapítani, de ennek kb. annyi értelme van, mintha rabló úrnak könyörögne valaki. Le fogják nyúlni a 200 Mrd-ot, mert kell valamire.

Eredményt csak úgy lehet elérni, ha a FIDESZ távozik a hatalomból. Örökre nem fog, de ha már ellenzékben lenne, az egy komoly eredmény lenne.

Magyarországon, ahogy bármilyen másik demokratikus országban erre csak úgy van mód, ha egy másik párt kerül hatalomra.

A civileknek sok hatalmuk van, pl. eldönthetik, hogy ki kerüljön hatalomra.

De önmaguk, politikai párt nélkül nem rendelkeznek hatalommal és a választások között csak visszavonatni tudnak törvényeket. Törvényeket alkotni nem tudnak, tehát igen mérsékelt beleszólásuk van a dolgokba.

Ez itt a reklám helye:

Ha valakinek nem tetszik a FIDESZ, csatlakozzon a Nemzeti Kapitalista Párthoz. Egyelőre csak Facebook-on.

Mi nem lopunk és másnak sem engedjük, hogy lopjon. Ez nagyon, de nagyon sokkal több, mint amit bármelyik másik párt elmondhat magáról.

Ha lesz elég támogató, akkor meg fog alakulni a párt.

komment

Címkék: Politika

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr506936049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.27. 05:39:43

Még egy ballib párt? Minek? Nem elég a DK?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.11.27. 09:31:33

@maxval birca hozzászóló:
A Nemzeti Kapitalista Párt pont az ellenkező oldalon van, kedves birka úr. :-)

Tudod, a fekete az nem fehér és fordítva.

Ha nem megy, akkor érdemes elballagni a Visionexpressbe. Amíg még van. :-)

Clear-water 2014.11.27. 12:05:10

Sajnos meggyőződésem (és tapasztalatom) szerint Mo-on még nem jött el az ideje egy ilyen pártnak. Talán majd 200 év múlva, mikor az emberek többsége legalább pár évet előre tervez. Ha akkor még lesz az ország, ami egyáltalán nem biztos.

Most nem lehet tervezni, akiben pici kurázsi van, az kimenekül, márpedig éppen ők lennének vevők egy ilyen pártra.

Nem látok esélyt egy pártra, itt csak kommunisra populista pártok fognak versengfeni még egy jó ideig. Olyan szegénysgé van, az emberekben annyira kifejlődött a szolgaszellem, hogy arra szavaznak, aki a legjobb uraság álarcát veszi fel. Ezek az emberek nem vevők a kapitalisra pártra, csak egy kommunistára. Az ország még nem érte el a lejtő alját, még nagyon messze van az aljától. Amikor a kormány bukni fog, ami még egyelőre láthatáron sincs, akkor leszünk kb félúton a lejtő alja felé. Kutya nehéz lesz, egy generáció megint bele fog gebedni. És addig nem lesz ember, aki egy ilyen pártra szavazzon. Addig csak szolgalelkű zsellérek lesznek, és kőgazdag korrupt urak.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.11.27. 14:53:03

@Clear-water:
A támogatottság téged igazol.

De a remény hal meg utoljára...

Robur 2014.11.27. 15:19:34

@Clear-water:
Nem vagyok benne biztos, hogy viszonylag rövid időn belül nem lesz összeomlás.

Robur 2014.11.27. 21:28:41

@Dörnyei József:
A Fidesz unortodox gazdaságpolitikája egyenes út a lecsúszáshoz minden egyéb külső hatás nélkül. Ha most ehhez hozzávesszük, hogy komolyan gondolták az élelmiszerláncokkal kapcsolatos dolgaikat annak durva következménye lehet akár rövid távon is. Ehhez jön, hogy szerintem el fog fogyni a szövetségeseink türelme és nagyon durva szankciók jöhetnek az EU felől. Mi lesz ha a takarékszövetkezeteknek adnak igazat pl. és kifizettetik a kormánnyal a 800 milliárdot, az EU-s pénzeket elkezdik durván visszafogni stb.. És még jöhet egy durva gazdasági világválság is. Az IMF is rázta néhány hónapja a kolompot, hogy durva tőzsde kracht jöhet. Plusz ha a kivándorlás nem áll meg úgy járhatunk 5-10 éven belül mint Románia vagy rosszabbul: index.hu/gazdasag/2014/11/24/ez_var_magyarorszagra_is_sotet_joslatok_a_kivandorlasrol/ Szóval gazdasági.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.11.28. 00:54:41

@Robur:
Az élelmiszerárak tényleg kb. a duplájára emelkednek, ha elmennek a láncok.
Ez az emelkedés szvsz. a lumpenszocialistától kb. az alsó középosztályig mindenkit durván fog érinteni. A lumpenszocialisták állítólag ma is éheznek, ha az élelmiszer a mai áraknak a duplája lesz, akkor utána át kell állniuk napfény evésre szó szerint.

Én ebben látom azt, ami akár meg is döntheti a FIDESZ kormány hatalmát a következő választások előtt.

Az EU nem véletlenül nem támadja OV-t. A jelenlegi kardoskodásnál több nem várható onnan.

A világgazdaság per pillanat stabilabb, mint szokott lenni. Nem jól stabil, de az. Marad az alacsony növekedés egy ideig. Összeomlás nem várható, legalábbis ha nem történik valami igen nagy dolog.

A kimenekülés pedig még mindig csak egyes szakmákban okoz hiányt. Pl. ilyen az IT. Ez ellen úgy védekeznek a cégek, hogy a projekteket külföldre viszik, ahol van szakember. Ez most egy nagyon jellemző folyamat a mai Magyarországon. A vége persze az lesz, hogy minden IT leépül Magyarországon és meg kell venni aranyáron külföldről a szolgáltatást. De hát a FIDESZ nem éppen egy gazdasági zsenikből álló testület, tőlük nem várható el, hogy jól döntsenek...

Untermensch4 2014.11.29. 18:15:16

@Dörnyei József: lehet hogy rossz az infóm de a magyar tőzsde és az ország iránti "befektetői bizalom" olyan kicsi hogy nem egy magánszemély is képes hobbi-jelleggel kivégezni a gazdaságot, akár saját veszteség nélkül...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.11.30. 02:25:51

@Untermensch4:
A BUX kevéssé számít. Igen, elvileg egyetlen szereplő jelentősen befolyásolhatná az árfolyamot, de nem biztos, hogy nyerne vele, mert túl kicsi a BUX.

Amivel pénzt lehetne keresni az a forint elleni támadás, de ahhoz sok pénz kell, nagyon sok. Az EU segítség kockázata is benne van a pakliban, ami ha jön, akkor a "támadó" úgy járt és bukott pár tíz milliárd EUR-t. Ami már mindenkinek fáj.

Másik oldalról egy támadás azt jelentené, hogy valaki először elkölt pl. 10 Mrd EUR-t Magyarországon. Te ismersz bárkit, aki ezt be merné ma Magyarországon kockáztatni?
süti beállítások módosítása