Munkahely - A közmunkások 16%-a tudott elhelyezkedni

2014.09.25. 01:30 :: Dörnyei József

Hivatalos statisztikák szerint a közmunkások 16%-a tudott tavaly/idén kikerülni a közmunkás létből és elhelyezkedni dolgozóként.

A 16% első ránézésre alacsony számnak tűnik, de abszolút nem az. A közmunka előtt ez a társadalmi csoport egyáltalán nem dolgozott. Az elhelyezkedési arány 1-2%-os volt.

Ha ezzel hasonlítjuk össze, akkor a 16% hatalmas eredmény.

Ezen az eredményen csak úgy lehetne javítani, ha a közmunkásokat betelepítenék a nagyvárosokba, elsősorban Budapestre.

Természetesen nem kötelező jelleggel, hanem önkéntes alapon.

Vidéken nincsen munka. A közmunkás nem feltétlenül azért nem tud elhelyezkedni, mert nem is akar dolgozni, hanem azért is, mert nincsen számára munka.

A legtöbb munkahely Budapesten van, majd a vidéki nagyvárosokban.

A finom módszer a tartós munkanélküliek beterelésére  a nagyvárosokba a segélyek megszüntetése a kistelepüléseken. Természetesen folyamatosan. Első körben az 500 v. kevesebb lakosú településeken kell megszüntetni a segélyeket, majd folytatni egészen addig, amíg csak néhány, erre alkalmas és erre kijelölt nagyváros lakosai kaphatnak segélyt.

Ezzel párhuzamosan természetesen meg kell oldani a tartós munkanélküliek lakhatását a kijelölt városokban. Erre alkalmasak a panelek, amiket az állam most olcsón fel tudna vásárolni.

Vidéken minden fejlett országban szinte kizárólag dolgozók élnek. A lumpenszocialisták mind a városokban élnek. Ezt Magyarországon is így kellene csinálni. Így a logikus és így a jó.

4 komment

Címkék: Társadalom Gazdaság Munkahely

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr506728727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2014.09.25. 10:32:32

Ejj-ejj a magyarság megtartó erejét, a megélhetését két kézzel, izzadságos munkával megkereső vidéki magyarságot beterelnéd a városokba a kávéházi papír magyarok közé, hát milyen hazaáruló vagy?:-)
Amúgy vicces ez a 16% mert Varga Misi egy nappal korábban még csak 8-t mondott.:-)
www.portfolio.hu/gazdasag/van_akinek_bevalt_a_teli_kozmunkaprogram.204101.html
Nem tudják mit hazudozzanak. Amúgy 1 pozitívumot látok, szervezik azokat az átképzéseket amik régen voltak a munkaügyi központokban. Ezek egy része szemét az igaz de vannak közöttük igen csak hasznosíthatóak.

Asidotus 2014.09.25. 18:39:59

Egyszerre van benne ráció, amit mondasz, és egyszerre hátborzongatóan borzalmas.
elképzelem, hogy a nagyobb városainkban megsokszorozódna a gettó, a latin-amerikai stílusú favella. És eközben félmegyényi területek válnának lakatlan senkiföldjévé.
Annyiból nem igaz, hogy vidéken nincs munka, hogy ott vannak a földek, meg lehetne művelni, és azt meg lehetne enni, és akkor a mai szintű segélyekkel ezek az emberek egészen élhetően élhetnének

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.09.25. 20:40:24

@Robur:
A vidéki dolgozókat eszem ágában sincsen beterelni a városokba.
A vidéki lumpenszocialistáknak azonban a nagyvárosokban van a helyük.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.09.25. 20:43:09

@Nűnű:
Negatív vagy. A lumpenszocialisták 16%-a már most is be tudott illeszkedni.

Ha Budapestre kerülnének mind, akkor ebből szvsz. lehetne akár 50%.

A másik oldalon most 1M-t kell elhelyezni valahol és abból 20 év múlva 500K lesz vagy esetleg 100K.

Ha lent hagyod őket vidéken sokasodni, akkor 20 év múlva 1M lesz a nagyvárosban és 3M vidéken.

Nem tudom, hogy vannak-e gyerekeid, de szeretnéd-e, ha egy olyan országot hagysz rájuk, aminek a lakosságának fele lumpenszocialista.
süti beállítások módosítása