Gazdaság - A parlagfű őrültség vége

2014.08.21. 11:54 :: Dörnyei József

Várható, hogy a parlagfű őrültség véget ér a közeljövőben. Érdekeket sért, ezért szvsz. nemsokára elfelejthetjük a kommunizmusból még itt ragadt emberkék épületes baromságát.

Több, mint egy évtizede irtjuk a parlagfüvet. Az irtás nem igazán megy, a parlagfűből egyre csak több lesz, ahogy telik az idő. Nem csoda, a nevében benne van, hogy parlagon él meg igazán, ha irtjuk, akkor egyre csak több parlagot csinálunk, ezzel növeljük az életterét.

A parlagfű vadászat leírja pontosan, hogy mitől volt tényleg iszonyatosan rossz az "elmúlt 8 év" 2002-2010 időszaka. Annyira sok hozzá nem értő szerencsétlen idióta még soha nem volt hatalmon Magyarországon.

Az eredeti törvény szövegében még a parlagfűnek is megtiltotta, hogy a törvény életbelépése után 2 évvel nőjön. Ha jól tudom, a parlagfüvet nem bírságolták meg azért, mert nem tartotta be a törvényt, de el tudom képzelni a szerencsétlen köztisztviselőt, ahogy kipostázza a parlagfűnek a bírságot. :-)

A főbarom, aki kitalálta az egészet a kommunista Kínát tekintette mintának. Ott a verebeket irtotta ki a kommunista párt, mert kiszámolta valami vörös főbarom, hogy mennyi gabonát esznek meg a verebek egy évben és ezt meg akarta spórolni. A szorgos Kínaiak aztán ki is irtották a verebeket. A következő évben ember nem látta kártevő invázió következett, amitől a gabona termés összeomlott és 30-50M Kínai verébirtó halt éhen.

Magyarországon nem ilyen rossz a helyzet, aminek kettő fő oka van.

Az első ok, hogy a Magyar értelmes nép. Nem hajtja végre az értelmetlen rendelkezéseket, csak ha nagyon muszáj, tehát ha elkapják érte. A parlagfüvet csak ott irtják, ahol azt látja valaki. Ezzel csökken a főbarom intézkedés miatti kár.

A második ok az, hogy a parlagfűirtás csak anyagi kárt okoz, nem teszi tönkre azonnal a környezetet. Legalábbis nem teljesen.

Persze ahol kiirtják a parlagfüvet, ott úgy néz ki a táj, mint a hold felszíne. A növényzet hiánya nyilván nagy baj, lehet miatta erózió, földcsuszamlás, árvíz. A szerencsétlen élővilág is pusztul, mert ahol nincsen növény, ott bogár és madár sincsen, de ne legyünk zöldek, kit érdekel, ha nincsenek madarak?

A parlagfű helyett van mérhetetlen mennyiségű por. Mert a parlagfüves terület megtartja a port, a növényzet nélküli az nem. Tehát lesz majd egy csomó porallergiás polgár.

A parlagfű irtás nem mellékesen iszonyat pénzbe kerül. Magyarország nem olyan gazdag ország, hogy lehúzzon a WC-n egy csomó pénzt csak azért, hogy tökön szúrja magát. Ez úri luxus.

Szóval a parlagfű vitéz törvény egy mérhetetlenül kártékony valami. Mindenkinek elemi érdeke lenne, ha eltörölnék, beszántanák és bevetnék sóval.

Ami most változott az az, hogy a földek tulajdonosai egyre nagyobb arányban Fidesznyikek. A parlagfű törvény a legnagyobb anyagi kárt a földművelőknek okozta. Várható, hogy rövidesen hatályon kívül helyezteti az országgyűlés, mert elég Fidesznyiknek szúrni fogja a szemét.

8 komment

Címkék: Gazdaság Itthon

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr186622849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaccso 2014.08.21. 12:45:08

A törvény mellett az allergiásokra gyakorolt hatás propagandával sincs minden rendben szerintem.
Elég sok parlagfű van a telkemen és környékén. Érdekes hogy amíg ott vagyok szinte semmi bajom. Ha visszaindulok a városba, kezdenek a tünetek megjelenni már az autópályán. Ezt tapasztaltam az elmúlt két évben..

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.08.21. 12:52:41

@jaccso:
A legtöbb polgár a porra allergiás, méghozzá a nagyvárosi porra, ami nem ugyanaz, mint a földeken levő.

Pl. van benne rengeteg olaj, gumi, egyéb ipari anyag.

Ez több rákos megbetegedést okoz, mint a dohányzás. Sokkal többet. Allergiáról nem is beszélve.

Csak egyszerűbb ráfogni a xart a nyuszira, szerencsétlen parlagfűre.

Nálunk gyakorlatilag nincsen parlagfű, mert természetvédelmi terület mellett lakom, ahol nem kell irtani, ezért aztán egy szál sincsen, mert senki sem csinál parlagot a számára. Máshol meg nem él meg a szerencsétlen...

Untermensch4 2014.08.22. 10:58:58

"...parlagon él meg igazán, ha irtjuk, akkor egyre csak több parlagot csinálunk, ezzel növeljük az életterét"
lehet hogy a tilcsukbe helyett az lenne a megoldás hogy a földek megművelésével versenyt támasztunk a rohadéknak? termeszthetnénk másik "gyomnövényt" amivel a parlagfű nem versenyképes. mo ha jól tudom a 80-as években iparikender-nagyhatalom volt, termesztés és feldolgozott késztermék tekintetében is. gyártottak köteleket ami sok célra használható pl iparban. nem mindenre de sokra ahol most műanyagot használnak. amit importálnak a németektől...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.08.22. 15:11:02

@Untermensch4:
A legtöbb parlagfű az aratás után nő a földeken. Ez ellen keveset lehet tenni, mert akkor arra az időre tényleg parlagon marad a föld.

Ha érdemes lenne a kieső időben még vetni, akkor azt szvsz. maguktól is megtennék a gazdák.

savrola 2014.08.23. 02:30:31

A parlagfű addig van a parlagon, amíg más növények be nem népesítik azt, tehát az már megszűnik parlagnak lenni. Ekkor a parlagfű is eltűnik, átadva a helyet a többi növénynek. Neki az a szerepe, hogy bábáskodjon az újjászülető föld felett.
Az allergiáról meg annyit, hogy a parlagfűre való érzékenység már csak az okozat. Az ok az, hogy mai táplálkozással (és természetesen a környezetszennyezéssel) kinyírjuk az emésztőrendszerünket, azt a részét a szervezetnek, ami az immunrendszer alapja. Ennek következtében a szervezetünk heves tiltakozásba kezd olyan alapvető dolgok ellen, mint a növények virágpora, állatok szőrzete, természetes táplálékok, tehát minden olyan dolog, ami több tízezer (százezer) éve körülveszi az embert. A parlagfű kiirtása teljes tévút, nagyon messze van a megoldástól!

2014.08.27. 22:26:30

Faszomkabácsi a ház előtt, olyan gaz irtást csinált valami titkos házi permettel, hogy egész nyáron egy fűszál sem nőtt ki még az utcában sem.
Na őt kérdezzék gaz ügyben!

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.08.28. 21:26:43

@Diorella Queen:
Nem annyira titkos, én is kipróbáltam, működik, de az egész környék egész nyáron utál érte, mert porfelhő van mindenhol és mindenki köhög, tüsszög.

Nem csinálok még egyszer ilyet, az biztos.

Mostanra az én kertemben már kipusztult a parlagfű, mer évek óta nincsen parlag.

Mannlicher 2014.09.21. 20:19:34

@Untermensch4: @Dörnyei József:
Egy hónap fáziskéséssel, de talán észreveszitek :D

Régen (nagyon régen) volt egy olyan elképzelés, hogy ezekről a területekről (parlagterület, tarló, árokszéle, gondozatlan telek) juhokkal kell a gyomokat eltakarítani.
A közmunkaprogram sok helyen úgy is kimerül abban, hogy aki bekerül az fekete öves fűnyíró lesz. Annyi, hogy az önkori fűkasza helyett néhány birkára fektet be.
Csak előnye lenne: a munka eszköz újratermeli magát, a takarmányozás nagyobb részt megoldódna a parlagfű eltakarítása közben és melléktermékként kapnánk egy sor hasznosítható alapanyagot. ;)
süti beállítások módosítása