Gazdaság - Elindul Magyarországon a Webox szolgáltatás

2014.07.24. 00:26 :: Dörnyei József

A Webox egy speciális csomagküldő szolgáltatás, kb. az, aminek a postának lennie kellene. A US-ben a USPS - a helyi posta pont így működik lakóparkokban, ezért ott ez annyiban új, hogy működik családi házas övezetben is.

A szolgáltatás lényege, hogy a szolgáltató lakókörzetenként letelepít egy darab automata postát/terminált. Ez rekeszekből áll. Ha valaki rendel valamit a neten, akkor a postás beteszi a csomagot egy rekeszbe, amit aztán a megrendelő hazafele felvesz.

A US-ben a lakóparkokban már a történelem kezdetétől így működött a helyi posta. Mindenkinek van egy méretes rekesze, amibe lehet csomagot tenni, ha belefér. Ami nem fér bele, arra van külön rekesz, amibe beteszi a postás a csomagot, majd lakópark gondnoktól lehet elkérni a kulcsot, amivel nyitni lehet a nagy rekeszt.

Persze a US-ben a legtöbb lakóparkban simán ledobják az ajtó elé a laptopot és az este ott várja a tulajdonosát az ajtó előtt, nem lopja el senki.

Magyarországon ez a szolgáltatás új és megkockáztatom, hogy igen gyorsan kiszorít minden mást, ha elég sűrű lesz a hálózat. A legtöbb ember nincsen otthon egész nap arra várva, hogy a netes dobozzal valaki kopogtasson. De hazafelé könnyen meg tud állni valahol és felveszi a csomagokat, amit napközben rendelt.

Amire figyelni kell az a hely megválasztása. Mindenképpen olyan helyet kell választani, ahol van megfelelő ingyenes parkoló. Még aki nem autóval jár dolgozni, az is autóval megy el a csomagért, hogy ne kelljen kézzel cipelnie.

Remélem, befut a vállalkozás, ha lesz a környéken egy ilyen, akkor csak oda rendelek mindent...

Az egyetlen, speciális veszély Magyarországon az, hogy a kormány figyel mindenkit és lecsap a jó ötletekre. Ha a Webox kiszorítja a postát a csomagküldésből, akkor könnyen hozhatnak egy "Webox törvény"-t, amivel visszaterelik a megszokott és nem túl jó minőségű postára az embereket a káros fejlett technológiáról...

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr506539473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása