Facebook link

Világ - Németország aranytartaléka valószínűleg már csak papírtigris

2014.07.10. 00:22 :: Dörnyei József

Németországnak a hivatalos adatok szerint 3387 T aranytartaléka van. Ennek a nagyobbik része nincsen Németországban, hanem máshol van.

Németország A II. V.H. után megszállás alá került, a mai napig állomásoznak Németországban "baráti" hadseregek. Emiatt sok Német döntésnél nem volt igazi Németország mosolya.

Az aranytartalékaik 45%-át kénytelenek voltak New York-ban tartani.

2013-ban úgy döntöttek, hogy a 45% felét hazahozzák Németországba. Ez összesen 1524T arany. Ebből 1 év alatt összesen 5 T aranyat kaptak meg.

A US azt sem engedte, hogy egyáltalán megszámolhassák az aranyukat. Azt mondták nekik, hogy megvan, ne izgulj haver, de nem nézheted meg és nem is adjuk vissza neked.

Ezután Németország bölcsen úgy döntött, hogy inkább nem is kéri vissza az aranyat. Ezt azzal indokolják, hogy "jó helyen" van az ott. A pofa megőrzése érdekében küldtek egy audit csapatot, ami azt jelentette, hogy "megvan" az arany, de ezt kevés ember hiszi el.

A valóság természetesen az, hogy az arany már nincsen meg és Németország soha nem fogja visszakapni.

Senkinek sem érdeke azt bevallani, hogy a US eladta Németország aranyát.

A US sok más ország aranyát is "tárolja". Ha most mindenki haza akarná vinni egyszerre az aranytartalékát, abból igen nagy pánik keletkezne.

Németország "aranytartaléka" adja az Euró "erejét". Ha hirtelen kiderülne biztosan, hogy az arany csak papíron létezik, akkor azt az Euró árfolyama és stabilitása sínylené meg.

A sztori most elaludt, de szvsz. ebből igen nagy gáz lehet még később.

9 komment

Címkék: Világ Világgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr196486585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2014.07.10. 10:22:27

Ezt nem igazán értem. Ha az övék akkor vissza kéne adni nekik nem? Ha ezt nem teszik akkor annak valamiféle szerződésszegést vagy hasonló állapotot merítenek ki amit nemzetközi jogilag lehetne szankcionálni.

mrZ (törölt) 2014.07.10. 10:59:55

Mi van ha az arany megvan, de komoly ok van a visszatartására és mindenféle fals infók terjesztésére?
Mi történne ha kiderülne hogy többezer tonna biztosan nincs forgalomban?
Mi lenne ha ..... találd ki.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.07.10. 12:34:54

@Robur:
Ebben teljesen igazad van, de a következmények gallyra vágnák Németország gazdaságát a világgazdasággal együtt, ezért Németország nem követelheti vissza az aranyát.

Ugyanabban a hajóban ülnek, ha Németország felrobbantja, elsüllyed a US-el együtt.

Van "békés megoldás" is, írok majd róla egy cikket. Szvsz. Németország az ügy lecsengése után szépen a "békés megoldás" fele megy el.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.07.10. 12:38:12

@mrZ:
A gyakorlatban minden valószínűségekből áll. Az arany 99,9%-os valószínűséggel már nincsen meg, legalábbis nincsen abban a trezorban, ahol lennie kellene. Annak az esélye, hogy megvan, kb. 0,1%.

Ha te hazamész és a széfedből hiányzik 10M érték, akkor másnap reggelre lehet, hogy visszahozza az, aki elvitte, de erre elég kicsi az esély.

salv 2014.07.10. 13:26:01

@Dörnyei József: "Az arany 99,9%-os valószínűséggel már nincsen meg, legalábbis nincsen abban a trezorban, ahol lennie kellene."

A nemet arany nem egy baki trezorban van, hanem Fort Knox-ban, ugyanott, ahol az amerikai. Ha az USA valoban felhasznalta a nemet aranyat, de a nemetek kernek vissza, akkor a sajatjabol kene odaadnia, amit siman megtehetne. Szerintem megvan az a nemet arany, csak nem akarjak visszaadni. Az USA nem szereti, ha az alattvaloi barmilyen modon lazitani akarjak a kotelekeket. Szerintem azert megy a kemkedes is ezerrel Nemetorszag ellen, mert attol tartanak, hogy a nemetek raebrednek vegre, hogy az o termeszetes strategiai szovetsegesuk nem az USA. Szerintem ezert volt szukseges az USA szamara az ukran felfordulas is, hogy elrettentsek a nemeteket az oroszoktol.

Éhes_ló 2014.07.10. 21:44:42

Jól értem, hogy a poster szerint az USA ellopta a németek aranyát, vagy csak szimplán einstandolta és merkel mama üres kézzel kell távozzon a trezortól, ahol még 1519t aranynak kellene lennie?

Jól értem, hogy az usa lop, vagy legalább is szarink a letétbe helyezett aranyat visszaszolgáltatni és ezt merkel mama és a komplett bundestag beszopja a világgal együtt?

Forrás?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.07.10. 21:57:22

@salv:
A megállapodás szerint New York-ban "van". Az auditorok állítólag látták is. :-)

A US és a UK nagy mennyiségben lízingelt ki aranyat. Fort Knox-ban vagy van arany vagy nincsen, mindenesetre senki sem tudja, hogy mennyi, mert 1954 óta nem engedélyeztek egy összeszámlálást, a kongresszusban is mindig elbukott, ha valaki akarta.

A Német aranytartalék valószínűleg nincsen meg, a sajátjából meg érthető, hogy nem akarja megadni a US.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.07.10. 21:58:48

@Éhes_ló:
Forrás: A teljes világsajtó.
Már azóta követem a sztorit, amióta Németország parlamenti nyomásra elkezdte erőltetni a dolgot.
Most lett vége az első felvonásnak, amikor 5T leszállítása után a Németek feladták.

2014.07.11. 16:32:04

Szinte biztos, hogy valamire készülnek a németek, hisz több ország is aranyvásárlásba fogott az utóbbi években.
Valami oka, nyilvánvalóan van.
süti beállítások módosítása