Oktatás - Lassan megjön a moslék oktatás eredménye

2014.04.01. 17:09 :: Dörnyei József

Több cikket írtam már arról, hogy mennyira alacsony hatásfokú a moslék oktatási rendszer, lassan kezd beérni az eredmény is. A PISA 3 évente felméri minden OECD, valamint több másik ország oktatásának a színvonalát - kiváló minőségben.

A PISA program 2000-ben kezdődött, nincsenek régebbi adatok, bár nagyon szívesen megnézném őket.

Az eredmény Magyarország szempontjából az, hogy 2000-2003-2006 időszakban a teljesítmény enyhén nőt, majd 2009-ben már enyhén csökkent, 2012-ben pedig beszakadt matematikából és tudományokból.

Lásd:

PISA Matematika

PISA Tudomány

Az olvasás jobban szerepelt, de 2012-ben már ez is csökkent.

PISA olvasás

A PISA 15 évesek teljesítményét méri, ezért mindig az utolsó 9 év összes teljesítményét méri egyben. Tehát most a 2002-2012 közötti időszakot. Nagyjából ez az az időszak (2002-től), amikor a moslék oktatás egyre jobban elterjedt Magyarországon.

A számok nem fognak javulni egy ideig, hiába szorítja ki esetleg a mostani kormányzat a moslék oktatást a rendszerből. A következő teszt diákjai 2005-2015 közötti teljesítményének nagyobbik része a moslék rendszerben képződött, ergó siralmas lesz az eredmény.

Javulást a moslék rendszer teljes leépítésével lehet elérni, minden gyereket olyan iskolába kell küldeni, ami a legjobban alkalmas a számára...

Szólj hozzá!

Címkék: Oktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr325889401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása