Technológia - Apró hibák a 4-es metrónál

2014.02.03. 10:19 :: Dörnyei József

Tarlós István közleményéből tud róla a közvélemény, a 4-es metróvonalnál nagyon sok apró technikai probléma merül fel a kötelező tesztek során, ami veszélyezteti az indulást.

Sajtó források szerint a gyártó nem tesztelte le a 4-es metró szerelvényeit, mert nem rendelkezik a tesztelésre alkalmas pályával. Ez mindennapos az iparban, rengeteg cég dolgozik pontosan így, a legtöbb gyártó és fejlesztő cég nem rendelkezik teljes tesztet lehetővé tevő infrastruktúrával, ezért egyszerű teszteket végeznek, a teljes tesztet pedig az élet nyújtja.

A szerződéseket ennek megfelelően kötik meg, emiatt ha valaki ért hozzá és elolvas egy szerződést, akkor azonnal leesik neki, hogy mire is számíthat. Alternatíva az, hogy a szerződés kötése előtt leauditálja a szállítót, hogy van-e neki teszt létesítménye vagy nincsen. Ezt external audit-nak hívják és a cikk szerzője lebonyolított pár párszor tízet régebben, amikor a minőségbiztosításban dolgozott.

Ezek a dolgok azok, amikor látszik, hogy a projekt vezetés megfelelő-e vagy nem.

Ha tudom, hogy a gyártó nem képes tesztelni, akkor nekem kell terveznem rá időt. Erre nem került sor a 4-es metrónál, ezért meg fog csúszni.

Az eredmény kemény a FIDESZ-nek. Be akarták mutatni a működő 4-es metrót a választások előtt és nem fog összejönni. Sok szavazatot hozott volna. Most meg még vinni is fog, mert megint sikerült egyet Móriczkázni.

Más jelentősége nincsen a dolognak, pár hónap csúszás után el fog indulni a 4-es metró és mivel igen rossz a nyomvezetése, sajnos kevés hatása lesz Budapest közlekedésére.

Remélem, nem fogják a félig működő metrót politikai nyomásra mégis elindítani, mert a mostani teszthibák közül van olyan, ami emberéleteket követelne éles üzemben.

komment

Címkék: Választások Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr635795567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása