Társadalom - Cigányok Németországban

2013.10.24. 09:09 :: Dörnyei József

Németországban a cigányoknak ugyanúgy kettő nagy csoportja van, mint mindenhol máshol, az egyik csoport a "beilleszkedett" cigányok, a másik csoport a cigány életmódot folytató cigányok.

Németországban az a nagy különbség pl. Magyarországgal szemben, hogy a "német" cigányok többé-kevésbé 100%-ban beilleszkedtek a társadalomba.

A cigány cigányok "újak", friss bevándorlók általában Kelet-Európából. A "német" cigányok ugyanúgy húzódzkodnak tőlük, mint a Német átlagpolgár.

A "német" cigányoknak van egy saját nevük is magukra, ami nem "cigány", hanem valami más, nem akarok hülyeséget írni, ezért inkább nem írom le, hogy mi az pontosan - igazából lényegtelen.

A cigány hagyományaikat nem nagyon őrzik. A sokadik generáció már nem nagyon beszéli a cigány nyelvet.

A cégnél, ahol per pillanat dolgozom, van egy ilyen német cigány dolgozó, ha nem mondta volna, akkor soha nem találtam volna ki, hogy cigány. Kettő gyereke van, mind a kettő szakmunkás, ö maga is az. Cigányul már ö sem tud, a gyerekei meg aztán végképp nem.

A frissen bevándorolt cigányoknak valószínűleg hasonló lesz a sorsa. Be fognak illeszkedni, mert aki Németországban dolgozni akar, annak jut munka. A cigánynak is, mert a McDon*lds "éttermek"-ben csak német tinik és bevándorlók dolgoznak. Felmosni meg mindenki tud, még a Magyar cigány is. €10 órabérért meg a cigány is hajlandó dolgozni, vagy ha ö nem is, de a feleségét mindenképpen elküldi. Ha ledolgozik havi 21 napot, akkor kap érte bruttó €1680-t, ami nettó kb. €1 200 - 360K

Magyarországon azért nem integrálódnak be a cigányok, mert nincsenek munkahelyek. Gazdasági válság akkor van Magyarországon, ha a kukásautóról fehér ember ugrál le. Márpedig a rendszerváltás óta ez a helyzet.

A cigányok integrációját lehet erősen akarni, de megoldani nem lehet egészen addig, amíg a munkanélküliség minimális szintre csökken, mint ahogy Németországban normál üzemben van. Akkor azonban már nem kell akarni meg külön apparátusokat fenntartani hadseregnyi rokonból, a probléma megoldódik teljesen magától.

Ha szeretnél valódi új munkahelyeket:              Nemzeti Kapitalista Párt

 

komment

Címkék: Társadalom Cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr65596786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2013.10.24. 13:26:37

kb. 650-700 éve élnek cigányok Magyarországon. Azért nem integrálódtak, mert nem akarnak.
Más kisebbségek ennyi idő alatt a fél országunkat elrabolták, míg, ha a cigányoknak adnánk egy területet, éhen halnának, meg kivándorolnának onnan.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.10.24. 14:24:51

@Nűnű:
Németországban viszont integrálódtak.
Na erre varrjál gombot. :-)

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.10.24. 14:28:38

@Nűnű:
Magyarországon a kommunizmus alatt a cigányok tömegesen beintegrálódtak a társadalomba.

A rendszerváltás óta van újra rengeteg cigány cigány.

Free_soul 2013.10.24. 22:10:58

Egyetértek hogy a munkanélküliség a cigányság leszakadásának oka. A munkanélküliség oka pedig a fidesz politikája, különösen a minimálbér megemelése és megadóztatása. Azaz a bruttó minimálbér jelentős emelése.
Ennek jelentős károsultja a cigányság, mivel nem lehet 60-80 ezerért őket alkalmazni.
Ennek következő oka a magasabb bűnözési ráta. Persze lehet hogy ez a fidesznek jól jön, meg a jobbiknak is, tudják szítani ellenük az indulatokat.
süti beállítások módosítása