Politika - Lép a termőföld mutyi ellen a FIDESZ

2013.05.22. 09:48 :: Dörnyei József

Szigorít a spekulatív célú termőföld vásárlások ellen a FIDESZ. Budai Gyula rájött arra, hogy a spekulatív termőföld szerzés ma már nem a külföldi vásárlókra jellemző, hanem elsősorban a hazaiakra.

A trafik mutyi előtt volt a termőföld mutyi, csak az nem kapott nagy figyelmet. Az átlag polgár számára a termőföld akár a Marson is lehetne és akár a kis zöld emberkék is lehetnének a tulajdonosok. Emiatt aztán jobbára elsikkadt, hogy a termőföldet is FIDESZ rokonság és párttagság szerezte meg.

A trafik ügy után azonban a FIDESZ nem mer több kockázatot vállalni. Rájöttek arra, hogy a nyílt korrupció nem vezet semmi jóra. Ezért most még azelőtt szigorítanak a termőföld kereskedelmen, hogy a fél FIDESZ választmányt le kellene tartóztatni.

A termőföld hatalmas üzlet, a több nagyságrenddel nagyobb üzlet, mint a trafik üzemeltetés. Mára azonban kiosztásra került az állami vagyon. A FIDESZ jogosan tart attól, hogy az ellenzék elkezdi itt is kitúrni a részleteket és itt hatalmas pénzek fognak repkedni a levegőben.

Egy trafikon lehet pár millát kaszálni egy évben. Alig él meg belőle az, aki csinálja. Senki nem irigyel egy trafikost, még az új "nemzeti" trafikost sem, pedig a nyereség nőtt valamit.

A termőföldön azonban működési és támogatási jövedelem is van, ami összesen valahol 80-100K/év hektáronként. Ebből lejön a bérleti díj és ki is jön egy szép profit. Földművesenként a határ 300 hektár, ami családdal számolva 600 hektár. Ez évi 60M mínusz bérleti díj jövedelem. Ezt a jövedelmet már bárki szívesen elfogadná...

Ha az ellenzék kiásna pár tucat esetet, ahol FIDESZ rokonság kapott ekkora területet és a hozzá járó nagy pénzt, akkor azzal a választásokig lehet a FIDESZ támogatottságát rombolni, természetesen ha ügyesen adagolják a dolgot, pl. 1 eset/hét.

A jelenlegi szigorítás ennek megy elébe. A FIDESZ megteheti, hogy a kitudódott esetekben azonnal lépjen és pl. megszüntesse vagy felülvizsgáltassa vagy újra kiírja az állami földet.

Ezzel gyakorlatilag kihúzza az ellenzéki támadások alatt a talajt, sőt, adott esetben még az erős kezű törvényes hatalmat gyakorló szerepében is feltűnhet - szóval okos húzás.

komment

Címkék: Politika FIDESZ Választás

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr845311498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása