Gazdaság - Felmerült a forint árfolyamrögzítése az euróhoz

2013.05.09. 15:46 :: Dörnyei József

Heim Péter, a Századvég gazdaságkutató elnöke szerint jó lenne a forintot 305-ös árfolyamon az euróhoz kötni. Az ő véleménye szerint ez úgy általában jót tenne a gazdaságnak.

Az ötlet borzalmas. Ha mondjuk 2000-ben, amikor sokkal, de sokkal jobb helyzetben volt a gazdaság, meglépjük ezt a lépést, akkor mára Magyarország már többször csődbe jutott volna. Így csak egyszer, 2008 őszén mentünk csődbe.

Ahhoz, hogy a forintot hozzá lehessen kötni az euróhoz, stabil gazdaság szükséges. Ilyenre nem volt még példa a kommunista rendszerváltás óta.

Ha instabil gazdasággal lépjük ezt meg, az nem stabilizálja a gazdaságot, hanem destabilizálja. Lásd Görögország.

Ekkora őrültséget régen hallottam bárki szájából. Magyarországnak a forint érték. Adjunk hálát istennek, hogy nem vezettük be az eurót és nem jutottunk a Görögök sorsára.

Heim Péter is gondolkodhatna egy kicsit, mielőtt kinyitja a száját...

komment

Címkék: Gazdaság EUR Mekk Mester

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr645291469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása