Gazdaság - Belátható időn belül nem tervez Eurót Orbán Viktor

2013.04.25. 14:38 :: Dörnyei József

A kormány egyéb cselekedeteiből ugyan mindig is sejteni lehetett, de most be is jelentette Orbán Viktor, hogy nem tervez belátható időn belül Euró bevezetést Magyarországon.

A bejelentés az volt, hogy csak akkor lehet Magyarországon Euró, ha elérjük az EU átlag gazdasági fejlettségének a 90%-át.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a következő 10 évben biztosan és 20 évben pedig 99%-os eséllyel nem lesz Euró Magyarországon.

Ahogy már nagyon sokszor megírtam, az Euró kinyírja az erősen szocialista országok gazdaságát. Márpedig Magyarország az EU egyik legszocialistább országa, de könnyen lehet, hogy a csúcson van.

Emiatt Magyarország számára gazdasági harakirivel érne fel, ha bevezetnénk az Eurót.

Szerencsére ettől nem kell tartani, Orbán Viktor nem fogja bevezetni.

A hír nagyon pozitív, biztos vagyok benne, hogy a befektetők kifejezetten értékelni fogják. Eddig is ezt feltételezték, de a biztos azért mindig jobb, mint a feltételezés.

komment

Címkék: Orbán Viktor Magyarország Gazdaság EUR

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr455246640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása