Társadalom - Kivégeztek egy bűnszövetkezet összes tagját Szaud-Arábiában

2013.03.13. 16:53 :: Dörnyei József

Ma reggel helyi idő szerint 6 órakor agyonlőtte őket egy kivégzőosztag Abha-ban (Szaud-Arábia, Aszír tartomány) A bűnszövetkezet fegyveres rablásokat követett el egyéb kisebb bűncselekmények mellett.

A bűnszövetkezetnek összesen 7 tagja volt, mind a hetet kivégezték.

A helyi törvényeknek megfelelően az összes bírósági szintet megjárta az ügyük, mindenhol mérlegelték, hogy helyes-e a kivégzés és mindenhol helyesnek találták.

A kivégzés előtt 8 nappal még egyszer leállították a kivégzést és a Szaudi Királyi hivatal is megvizsgálta az ügyet, de ott is a kivégzés mellett döntöttek.

Az indoklásban szerepelt, hogy nem megengedhető az, hogy a Szaudi társadalmat szétverje a bűnözés. A Szaudiak ahhoz vannak hozzászokva, hogy a boltot nyugodtan őrizetlenül lehet hagyni és amikor a tulajdonos visszatér, minden ott van, ahol hagyta.

A bűnözők rokonai nem voltak elégedettek a kivégzéssel, de nyilvánosan nem merték vállalni az arcukat a véleményükhöz.

A Magyar törvényhozásnak van mit tanulnia a Szauditól. Szaud-Arábiában rend van.

Az Amnesty International természetesen a bűnözők mellé állt. A Szaudi Király csak annyit mondott, hogy messzemenően hisz az igazságszolgáltatási rendszerben és az ott dolgozó bírókban.

Ugye mindenki emlékszik Orbán Viktor kiakadására a Magyar bíróság ellen? Neki is sok tanulnia valója van egy igazi királytól...

komment

Címkék: Társadalom Bűnözés Igazságszolgáltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr665133028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fudosin 2013.03.14. 08:26:20

Azzal, hogy pártunk és kormányunk megszüntette az Alkotmány alapján hozott alkotmánybírósági döntések érvényességét utat teremtett a halálbüntetés újbóli bevezetéséhez. Hiszen annak tilalmát annak idején a taláros testület mondta ki az Alkotmányból levezetve, és ezt az Alaptörvény esetében még nem vizsgálták. A kormány hozzáállása pedig ismert, ha elhatározzák magukat, akkor megcsinálják, még ha ezzel ki is írjuk magunkat Európából...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.03.14. 09:19:21

@fudosin: Az EU nem tiltja a halálbüntetést. Benne van az alapszerződésben.
süti beállítások módosítása