Kormány - Nekiment a bíróságoknak is Orbán Viktor

2013.03.11. 15:10 :: Dörnyei József

Érdekes új fejlemény, hogy Orbán Viktor ma személyesen nekiment a bíróságoknak is. Eddig is voltak ilyen megnyilvánulások, de nem ilyen élesen.

Úgy látszik, a törvényes rend nem tetszik Orbán Viktornak. Ma napirend előtti felszólalásában botrányosnak talált egy bírósági döntést. A döntésben a bíróság kimondja, hogy a hálózati szolgáltató cégek költségként számolhassák el a kormány extra adóit.

Szegény bíróság nem nagyon tudott mit tenni az ügy kapcsán, ugyanis a hálózati szolgáltató cégek müködését törvény szabályozza. Abban feketén-fehéren le van írva, hogy pontosan hogyan kell kiszámolni az indokolt költségeket. Ebben a formulában természetesen benne vannak az adók is.

Mivel Orbán Viktor és a FIDESZ 2/3-os többségben van a parlamentben, megvan rá a lehetősége, hogy megváltoztassa ezt a törvényt. Például elő lehet írni, hogy nem veszik figyelembe a költségeket és ezentúl ingyen kell az energiát a hálózati cégeknek eljuttatni a fogyasztókhoz. Ebben az esetben a bíróság is elutasította volna a cégek jogorvoslati kérelmét.

Sajnos Orbán Viktort egyre jobban zavarja a demokrácia, sőt már a jogállam is. Ugyanis nem minden ország demokrata a világban, azonban minden civilizált ország jogállam és még a legvadabb diktátor is igyekszik jogállamot létrehozni. Persze kivételek is vannak, pl. Szomália. De nagyon kevés az ilyen ország, mert még a nagy vezérnek sem érdeke az, hogy anarchia legyen az országban törvényes rend helyett. Még Észak-Koreában is törvényes rend van. Kommunista, de törvényes rend.

A szomorú a dologban, hogy ha Orbán Viktor csapatának lenne 66-nál magasabb IQ-ja, akkor az egész rezsicsökkentést megtervezték volna. Mert úgy is lehet. Megváltoztatják a törvényeket még időben, bejelentik, hogy multik haza, aztán hadd szóljon.

De a bírókon elverni a port a saját balfaszságuk miatt gyomorforgató...

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor FIDESZ Kormány Energia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr635127868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása