2013-as adóék - még mindig magasabb, mint 2010-ben

2013.01.15. 19:04 :: Dörnyei József

2013-ban a munkabér jövedelemre rakódó adóék gyakorlatilag egyezik a 2012 évivel. Ez egy örvendetes hír - legalább nem nőtt, de a teljes igazság az, hogy még mindig magasabb, mint a Bajnai kormány alatt.

2010-ben, amikor OV kormány átvette a hatalmat, a munkabér jövedelemre rakódó teljes adóék 48,5% volt br. 1M fizetésnél kedvezmények nélkül. Most 49%, tehát 0,5%-al magasabb.

Az OV kormány ezen az egyetlen területen mérsékelte meg magát, mert minden másik adót durván emelte. Tehát egy 0,5%-os emelés tőlük kifejezetten jó dolog. (A régi vicc szerint örülni kell, hogy Lenin nem lövetett a gyerekek közé...)

A tények fényében meglepő, hogy a DK munkabér adó növekedéssel kampányol. A FIDESZ már emelte az adóéket, mi a l*f*szt akar még ezen GYF emelni?

2000 környékén, az előző FIDESZ kormány alatt 60% körüli volt az adóék, Bajnai csökkentette le 50% alá. Nem mintha 50% nem lenne még mindig pofátlanul sok adó...

A DK magába szállhatna és nem kellene az embereket bullshittel etetni. Nem adót kell emelni Magyarországon, hanem adót kell csökkenteni. Amiben eddig csak Bajnai Gordon jeleskedett, mindenki más adót növelt.

A FIDESZ a legdurvább példa, mert kb 5%-al növelte a teljes GDP-re számított adószedés mértékét. Ez eddig rekord, ennyivel senki nem emelte a szocialista rendszerváltás óta a beszedett adókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr825020267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása